Ciocolata
“cadoul grădinarului paradisului către primii oameni”


Știai că istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud?!

D in 1502 când Cristofor Columb aducea primele boabe de cacao din Lumea Nouă și până azi, ciocolata a parcurs un drum interesant până să fie apreciată. Aduse în Europa, boabele de cacao nu s-au bucurat de o prea mare atenție, deoarece nimeni nu știa la ce folosesc.
În 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit că Montezuma, conducătorul aztecilor, obișnuia să bea o băutură preparată din semințe de cacao, numită "chocolat". Montezuma obișnuia să bea aproape cincizeci de căni pe zi. El i-a servit lui Hernando Cortez această băutură regală, pe care acesta a găsit-o cam amară pentru gustul său.
Spaniolii au adăugat trestie de zahăr și i-au îmbogățit aroma cu ajutorul vaniliei și scorțișoarei. În plus, au descoperit că băutura este mai gustoasă servită fierbinte. Călugării spanioli au fost cei care au făcut public modul de preparare a acestei băuturi ce a fost rapid apreciată la Curtea Regală din Franța.

Locul privilegiat al ciocolatei în civilizațiile moderne se datorează aromei sale inimitabile, dar și unei aure magice transmise de-a lungul timpului. Într-adevar, cacohuaquatl în limba incașă înseamnă "cadoul grădinarului paradisului către primii oameni", adică a zeului Quetzalcoatl. Fructele de cacao serveau ca monedă de schimb, iar pulpa de cacao se folosea pentru prepararea băuturii zeilor, "tchocolaltl", ciocolata cu efecte stimulatorii pentru înlăturarea oboselii și cu gust foarte plăcut. Arborele de cacao poate atinge 8 metri în 12 ani, înflorește în tot cursul anului, având aproape 100.000 flori în buchete, dar doar 0,2 % din ele dau fructe.
În 1847, o companie engleză a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei, iar doi ani mai târziu, elvetianul Daniel Peter s-a gândit să adauge un ingredient nou: laptele.
Ciocolatieri pricepuți transformă azi cacaoa în delicatese. Descoperă o parte din acestea!


  Prin înscrierea la newsletter, accepți politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal.


  No products were found matching your selection.

  Comandă cadouri speciale pentru cei dragi


  Alege specialități din ciocolată, adaugă o colecție de ceaiuri originale sau un vin premiat internațional și trimite o surpriză unei persoane dragi.
  Comandă online și noi livrăm la adresa pe care o dorești!


  Ceaiuri Vinuri